2017. március 13., hétfő

TEJSZINES PARAJLEVES FÜRJ-TOJÁSSAL

/VELLUTATO DI SPIANCI CON LA PANNA/

...... egy csipet friss spenót igy tavasszal, kis tejszin --- és pillanatok 
alatt készen van a friss tavaszi leves...... 



Hozzávalók:

45-50 dkg friss paraj
fél fej kis vöröshagyma (újhagyma)
2 fokhagyma-gerezd
2 dkg vaj
1 evőkanál liszt
7 dl húsleves
2 dl tejszin
só, bors, csipet szerecsendió

Levesbetétnek:

fürjtojás, apróra vágott paraj levél



A parajt lobogó sós vizben néhány percig főzzük, leszűrjük és
apróra vágjuk.

A megtisztitott vöröshagymát és fokhagymát felapritjuk, és a vajon
megfuttatjuk. A liszttel megszórjuk, néhány másodpercig kevergetve
piritjuk, majd a levessel fel-engedjük.
A paraj-pépet belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, gondolatnyi
szerecsendióval fűszerezzük. (turmixoljuk)
A levest a tejszinnel dúsitjuk, egyet forralunk rajta, aztán lezárjuk.

A fürj-tojásokat 4-5 perc alatt keményre főzzük, megtisztitjuk.

A levest tányérokba szedjük, a fürj-tojásokkal és az apróra vágott
parajlevelekkel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése