2017. április 20., csütörtök

GYÜMÖLCSÖS SALÁTA SAJTOS PULYKACSìKKAL

/INSALATA CON FRUTTA E TACCHINO/



Hozzávalók (4 személyre) :

30 dkg pulykamellfilé
liszt, tojás, 1/2 dl tej
10 dkg reszelt sajt

1-1 grépruit - narancs - alma -
körte, 10 dkg ananász (konzerv is lehet)
10 dkg szőlő (fakultativ)
1 fej zöldsaláta

Öntethez: 

2 evőkanálnyi méz
2 dl joghurt
1 citrom leve
1/2 dl olivaolaj


A húst megmossuk, leszáritjuk és vékony csikokra vágjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapirral.
A sütőt előmelegitjük 200 C-fokra.


A húst megsózzuk, megforgatjuk a lisztben, majd a tejjel felvert
tojásban és végül a reszelt sajtban.
A tepsibe rakjuk és a sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük.


A gyümölcsöket és a salátát megtisztitjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
A narancsot és a grapefuitot kifilézzük (a fehér részt is eltávolitjuk),
a levet felfogjuk. Felszeleteljük a körtét és az almát, kis darabokra
vágjuk az ananászt, a szőlőt felezzük és kimagozzuk.


Tálaláskor tányérokra rendezzük az összetépkedett salátaleveleket,
erre rakjuk az előkészitett gyümölcsöket, ráöntjük a felfogott citrus
levet. Az öntethez valókat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Ezzel is meglocsoljuk a salátát, majd a tetejére halmozzuk a
húscsikokat.

(Nálam a saláta öntete csak só és olivaolaj volt)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése