..... Nők Lapja Konyha újság friss fűszeres receptje, ami épp jókor jött -
mert szerencsére ebben az évben Szlovénián átutazva sok-sok medvehagymát
tudtam venni.... 💗🌿🌿🌿
4 egész csirkecomb
2 db zsemle
egy csokor medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojássárgája
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál reszelt Parmezán (fakultativ)
2 db mozzarella
só bors, tej, olivaolaj
A csirkecombokat besózzuk, a bőrt ujjal fellazitjuk úgy, hogy ne
szakitsuk ki.
A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarva egy keverőtálba tesszük.
A medvehagymát összeturmixoljuk a tisztitott fokhagymával, fél dl
olivaolajjal, és ha Parmezánsajtot használunk, azt is belekeverjük.
Hozzáadjuk a tojássargáját, a zsemlemorzsát, majd belereszeljük a
mozzarellasajtokat. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
A tölteléket összedolgozzuk, és a fellazitott csirkebőr alá töltjük.
Tepsibe helyezzük, és őrölt borssal megszórjuk. Kevés olivaolajjal
meglocsolva - 180 fokos sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése