2017. május 26., péntek

MANDULATEJ PUDING CSERESZNYE SALSA-VAL

/BUDINETTI CON MANDORLE E CILIEGIE/

............... szeretem a mandula izét, és a készen kapható dobozos mandulatejből
rizsliszt hozzáadásával már régen szerettel volna elkésziteni ezt a pudingot.
Természetesen ahogy az évszakok és a friss gyömölcs felhozatal változik, úgy
változhat a salsa; eper, sárgabarack, őszibarack, szilva..... de egy bársonyos
csokoládé szósszal is finom...

 Hozzávalók:

8 dl dobozos mandulatej

8 dkg rizsliszt
15 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
1/2 citrom héja
50 dkg cseresznye
3 kanálnyi mandula forgács
2 dkg vaj



A tejet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a fél citrom vékonyan levágott
héját (késsel) és 4 dkg cukrot. Felforraljuk, és ekkor lassan, sugárban
beleöntjök a rizslisztet, - állandó keverés közben 1-2 percig forraljuk
lassú tűzön, hogy besűrűsödjön. 5-10 percig pihentetjük, ezután
kihalásszuk belőle a citrom lefaragott héját.

Felverjük az egész tojást a tojássárgákkal és 5 dkg cukorral, majd állandó
keverés mellett a mandulatejhez adjuk.


Kisebb pudingformákat vékonyan kivajazunk, és belekanalazzuk a
pudingot. Tepsibe viz-fürdőbe rakjuk, és a sütőt 160 fokra előmelegitjük.
Addig sütjük a pudingokat, amig szint nem kap a tetejük (kb 25-30 perc)
(alufóliával le is takarhatjuk az első 15 percben)


A cseresznyéket kimagozzuk, és lehintjük 3-4 kanálnyi cukorral.
Lábasba öntjük, pici viz és csipet étkezési keményitő hozzáadásával
néhány perc alatt összefőzzük. Kihűtjük.

Tálaláskor a pudingokat tányérra boritjuk, köré kanalazzuk a gyümölcs
salsa-t, és meghintjük serpenyőben megpiritott mandula-forgáccsal.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése