2017. május 17., szerda

PARAJOS RISOTTO GARNÉLA-NYÁRSSAL

/RISOTTO VERDE CON SPIEDINI DI GAMBERI/

....  egy komplett ebéd .... rizs-zöldség-hal ......



Hozzávalók: (4 személyre)

32 dkg rizs
30 dkg baby-spenót
fejenként 2-4 friss garnéla (tisztitva)
1 póré (új)hagyma
8 dkg vaj
húsleves (kockából)
só, bors, petrezselyemzöld





Először elkészitjük a risottót: 
A póréhagymát (vagy újhagymát) megtisztitjuk, és vékony karikára vágjuk.
Egy edényben 2 dkg vajon megfuttatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a rizst,
néhány másodpercig keverjük, majd a forró húslevessel apránként fel-
öntögetve majdnem készre főzzük sűrűn keverjük, hogy le ne ragadjon.
Beledobjuk a spenótot, a újabb 2 dkg vajat, és készre főzzük. Konyharuhával
letakarjuk.


Elkészitjük a nyársakat:
A garnélát vékony fa-nyársakra húzzuk, sózzuk és borsozzuk izlés szerint.
A maradék 4 dkg vajat egy teflon serpenyőben felhevitjük, és rátesszük a
nyársakat. Néhány perc alatt mindkét oldalán átsütjük. Vágott friss
petrezselyemzölddel megszórjuk.


A risottót tányérokra szedjük, és a még meleg nyársakkal tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése