2019. január 20., vasárnap

KARFIOLLEVES SONKÁS PIRITOTT MORZSÁVAL

/ZUPPA DI CAVOLFIORE CON SPECK E PANGRATTATO/

............. ahogy én készitem... kevés zöldséggel, jóóó sűrűn....


 Hozzávalók: (4 személyre)

1 kis fej karfiol
1 sárgarépa, 1 szár-zeller
1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
só, bors
__________________________
1 kanál liszt
1 pohár tej (2 dl)
7 dkg pácolt sonka (vagy speck)
olivaolaj
2-3 kanálnyi zsemlemorzsa
petrezselyemzöld

A karfiolt megtisztitjuk, és kisebb kockára vágjuk.



Egy edénybe olivaolajat öntünk, és megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát,
fokhagymát, zellert és a le-reszelt sárgarépát.
Beletesszük a karfiolt, a babérlevelet, és újabb 4-5 percig kavargatva pároljuk.


Leszórjuk a kanálnyi liszttel, hozzáöntjük a tejet és felöntjük annyi vizzel, hogy
ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amig a karfiol megpuhul. (vigyázzunk,
hogy amikor felforr, ki ne fusson a tej miatt, akkor lejjebb vesszük a tüzet)

Egy kisebb serpenyőbe pici olivaolajat öntünk és megfuttatjuk rajta a kis
darabokra vágott pácolt sonkát. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és aranysárgára
piritjuk.



A levest tányérokba merjük. Megszórjuk a sonkás morzsával és kevés
petrezselyemzölddel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése