2019. január 17., csütörtök

SÜLT KELBIMBÓ - FOKHAGYMÁS MAJONÉZZEL

/CAVOLINI DI BRUXELLES CON MAIONESE ALL' AGLIO/

.............. ki kellett próbálnom, hogy megtapasztaljam : a kelbimbót is remekül
lehet sütőben finomra sütni. A fokhagyma gerezdek vele sültek.. és a majonézt is
megízesitették- került rá még ropogós bacon.



Hozzávalók: 

40 dkg kelbimbó
4 gerezd fokhagyma
5-8 dkg kis kockára vágott bacon szalonna
olivaolaj, só, bors

1 bő evőkanalnyi majonéz
1 kávéskanálnyi joghurt (natur)




 A sütőt előmelegitjük 180 fokra.
A kelbimbót megtisztitjuk, és 2 evőkanalnyi olivaolajjal, csipet sóval és borssal
összeforgatjuk. Hozzárakjuk a 4 gerezd fokhagymát (melynek nem vesszük le a
héját).


Egy sütőpapirral kibélelt jénai tálba öntjük, és a felmelegitett  sütőben 30-35
perc alatt megsütjük (közben 1x átforgatjuk)



Ezidő alatt egy kisebb serpenyőben ropogósra sütjük a kis kockára vágott
bacon szalonnát.
Amikor a kelbimbó megsült, kivesszük belőle a sült fokhagyma gerezdeket és
egy kis tálkába nyomjuk a húsát. Hozzáadjuk a majonézt és a kis kanál joghurtot.
Jól elkeverjük.



Tálalás: Tányérra rakjuk a kelbimbót. megszórjuk a ropogós baconnal.
Fokhagymás majonézt kinálunk mellé.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése