2012. július 15., vasárnap

BARACKOS, CURRYS PULYKANYÁRS

A hetvegen grilleztunk, tobbfele etellel keszultem, es szerettem volna valami kulonleges,
keleties izt, mivel a hazigazda a marokkoi baratunk volt, es tudom, hogy szereti a mas
izeket... mondhatom, nagy oromomre eltalaltam az izleset, hiszen nagyon ertekelte ezt
a pulykanyarsat, ami valoban tenyleg jol sikerult:

 Hozzavalok:

60 dkg pulykamellfile (en pulykacombot hasznaltam)
5-6 kozepes magvavalo nektarin (nem nagyon lagy!)
15 dkg husos szalonna (most kihagytam, mert a baratunk nem eszik disznohust)
1-2 zold husu kaliforniai paprika
1 csapot evokanal currypor (lehet kevesebb is izles szerint)
2-3 evokanal olivaolaj

A hust megmossuk, es izles szerinti nagysagu kockara vagjuk.
Az olajban elkeverjuk a curryport, es a currys olaj felevel leontjuk a hust,
atforgatjuk, es hutoszekrenyben 1 orahosszaig, de akar egy ejszakan at is
pacolhatjuk.
A nektarint kimagozzuk, es hamozas nelkul 2 -3 cm-es kockakra vagjuk.
Ugyanigy jarunk el a husos szalonnaval es a paprikaval is.

A hozzavalokat valtakozva, beolajozott bambusznyarsakra huzzuk.
A ket vegere hus keruljon, igy suteskor a tobbi nem hullik le.
A maradek currys olajjal konyhai ecsettel atkenjuk, es a hamvado
parazs folott forgatva 15-10 perc alatt megsutjuk.



 Amit meg vittem az esti kerti party-ra:

- Birkanyars
- Vega-nyars
- Stahl fele gongyolt padlizsan (recept ITT)
- Tzatziki salata
- Sajtos rud (recept INNEN)





2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet!Jöttem hozzád!Remélem sikerült feliratkoznom a blogodba.:-)))

    VálaszTörlés
  2. Szia Nelli! Igen, lattalak, itt vagy!!! :-) Koszi!! Szep napot!!

    VálaszTörlés