2017. június 27., kedd

TÖLTÖTT CUKKINI (FETA SAJT, OLIVABOGYÓ)

/ZUCCHINE FARCITE CON FETA E OLIVE NERE/

......



Hozzávalók: 

4 közepes cukkini
2 tojás
néhány evőkanálnyi zsemlemorzsa
10 dkg feta sajt
2 evőkanálnyi magozott fekete olivabogyó
só, bors, száritott oregano, olivaolaj




A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk.
Kivájjuk, és egy sütőlemezre rakosgatjuk, amibe előtte vizbe áztatott és
kicsavart sütőpapirt tettünk.
Olivaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben fél óra alatt elősütjük.

Addig elkészitjük a tölteléket:
A kivájt cukkini húst apróra vagjuk, és egy üvegtálba tesszük.
Beleütjük a tojásokat, az elmorzsolt feta sajtot is hozzáadjuk, valamint
a vékony karikákra vágott kimagozott olivabogyókat. Enyhén sózzuk,
borsozzuk, csipetnyi oreganóval izesitjuk. Elkeverjük, és annyi
zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne túl folyós masszát kapjunk.


A sütőből kivett cukkiniket megtöltjük, és vissza tesszük a sütőbe,
amit 200 fokra felcsavarunk. Addig sütjük, amig a teteje szép szint kap.
Langyosan tálaljuk friss zöld salátával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése