2017. június 27., kedd

ZITI SÜLT HERINGGEL ÉS PARADICSOMMAL

/ZITI CON SARDE E POMODORI GRATINATI/

............... ettől tökéletesebb fogást ritkán főzök... mivel ebben MINDEN benne
van.. - tészta - hal - zöldség - sajt. Ráadásul könnyű és gyors nyári ebéd-. Imádjuk!



Hozzávalók: (4 személyre)

32 dkg ZITI tészta
20 dkg friss hering
8 közepes méretű paradicsom
3-4 evőkanalnyi zsemlemorzsa
6 evőkanálnyi reszelt parmezánsajt
só, bors, olivaolaj

A petrezselyem pesto-hoz:

1 csokor petrezelyemzöld
2 evőkanálnyi mandula
1 gerezd fokhagyma
olivaolaj
4 dkg fekete olivabogyó


A sütőt a legmagasabb fokozatra állitjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapirral, amit előbb vizbe áztattunk, majd
kicsavartunk. Olivaolajjal kikenjük.
A heringeket megtisztitjuk a fejétől és belső szerveitől, megmossuk,
a sütőlemezre rakosgatjuk.
A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk, és a halak mellé
rakosgatjuk.
A paradicsomokat és halat megkenjük olivaolajjal, megpergetjük
sóval és borssal, megszórjuk a zsemlemorzsával és a parmezánnal.
Forró sütőbe toljuk, és kb 15 perc alatt készre sütjük.


Közben elkészitjük a pesto-t. A megmosott petrezselyemzöldet
darablógépben finomra őröljük a mandulával és a gerezd fokhagymával,
majd annyi olivaolajat adunk hozzá, hogy sűrű, de folyós állaga legyen.
Hozzáadjuk a durvára vágott olivabogyót.


A "ziti" (makaróni jellegű) tésztát 3 felé törjük. Lobogó sós vizben
kifőzzük, leszűrjük.


A kifőtt tésztát kevés olivaolajjal meglocsoljuk, és tányérra halmozzuk.
Rárakosgatjuk az időközben megsült halat és paradicsomot, a pesto-ból
is csepegtetünk rá. Azonnal tálaljuk.

(Megjegyzés: petrezselyem helyett rukolával is készithetjük a pesto-t)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése