avagy; GATTò DI PATATE, avagy; a maradek finom es hasznos felhasznalasa :-)
Az olasz konyha egyik hires receptje.
Tobb feljegyzes szerint Napolybol szarmazik a recept, es tobb szaz evre tekint vissza.
Tobb fele elkeszitesi modja van, az alap mindig a fott es attort burgonya, melyet
vajjal, 1 tojassal elkevernek, adnak hozza Parmezansajtot, finomra vagott sonka,
vagy szalamifelet, es kivajazott, zsemlemorzsaval beszort jeaiban megsutik, a kozepebe
sajtot, esetleg fott tojas karikakat tesznek.
Hozzavalok:
5-6 szem nagyobb burgonya megfozve attorve
1-2 fott tojas karikara vagva, + 1 nyers tojas
1 marek reszelt Parmezansajt
15 dkg fott sonka aprora vagva
1 mozzarella
vaj
20 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzold
olivaolaj
Az attort krumplit keves vajjal, az 1 db nyers tojassal, a reszelt Parmezansajttal
es az aprora vagott sonkaval elkeverjuk.
Hozzaadjuk az aprora vagott mozzarellasajtot.
Egy kivajazott, es zsemlemorzsaval behintett kerek jenai talba simitjuk a felet.
A gombat 2 kanal olivaolajon megfuttatott, aprora vagott fokhagyman megparoljuk,
petrezselyemzolddel meghintjuk.
A krumplipurere tesszuk a gombat, es tojaskarikakkal kirakjuk.
A maradek puret rasimitjuk, zsemlemorzsaval megszorjuk a tetejet.
Forro sutoben kb. 15-20 perc alatt keszre sutjuk.
Langyosan, vagy hidegen talaljuk.
Sajtmartast adhatunk hozza. (Gorgonzola)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése