2011. december 7., szerda

PASTA E FAGIOLI CON LE COTICHE

/OLASZ RUSZTIKUS BABLEVES SERTÉS BŐRÉVEL/



Ez a bableves tipikus olasz etel, ami megyenkent valtozhat az izesitesek
tekinteteben.
Ami az alapjat adja, az a bab, hagyma, fokhagyma, zeller, sargarepa,
olivaolaj, szalonna, pacolt sonka, kulonbozo fuszerek (zsalya, majoranna,
petrezselyemzold, rozmaring, bors), valamint paradicsom.
Rovid pasta (teszta) jar bele, van, aki kulon fozi ki hozza a tesztat, es masok
valamivel higabbra hagyva a levest, a fozes vegen belefozik a pasta-t.


Hozzavalok:

40 dkg szarazbab
25 dkg sertes bőre
1 kis hagyma, 1 kisebb sargarepa, 1 szal zeller
1 nagy burgonya
masfel pohar paradicsom husa
so, bors, olivaolaj, darabka vaj
kis meretu teszta

A babot 1 ejszakara hideg vizbe aztatom, masnap leszurom.
A kuktaba 2 kanal olivaolajat ontok, beleteszek egy kis darabka vajat,
es az aprora vagott hagymat, sargarepat es zellert megfuttatom rajta.
Hozzaadom a nagy kockara vagott tisztitott krumplit, a leszurt babot,
beleteszem a sertesbőrt, es felontom annyi vizzel, amennyi ellepi, sozom,
borsozom, beleontom a paradicsomot, a kuktat lezarom.
30-35 percig fozom. Megvarom, mig kisse hul, a kuktat kinyitom,
es tovabbi 5-10 percig fozom a levest.
A sertes bőret kivesszuk, kulon talaljuk. Aprora is vaghatjuk, es
igy is belerakhatjuk a levesbe.
Ha a levesunk elegge suru, akkor a tesztat masik edenyben fozom ki enyhen sos
forro vizben, leszurom, belekeverem a levesbe, ha kell, a teszta fozovizevel
tudom higitani.
Ha pedig higabb levest kaptunk, akkor a tesztat egyenesen a levesbe fozom ki.
Ha pedig nagyon hig a levesunk, akkor a bab 1/3-at turmixoljuk, es ezzel suritjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése