/SFORMATO DI CAMEMBERT IN SALSA DI PERE/
Hozzavalok:
20 dkg Camembert sajt
6 dkg vaj
4 dkg liszt
3 dl tej
4 dkg reszelt Parmezan
2 kanal zsemlemorzsa
3 tojas
so, bors
2 korte, 1 citrom leve, dio
2 kanal mez
Besamell martast fozunk az alabbiak szerint: 3,5 dkg vajat egy labasban felmelegitunk,
hozzaadjuk a lisztet, fakanallal kevergetve 1 percig melegitjuk, ekkor hozzaadjuk a
tejet, es kevergetve besuritjuk. Sozzuk, borsozzuk, es lehuzzuk a tuzrol.
A Camembert sajtot nagyobb darabokra vagjuk, es hozzaadjuk a forro martashoz.
Visszarakjuk a tuzre, es elolvasztjuk benne a sajtot.
Hozzaadjuk a reszelt Parmezansajtot, es a felvert tojasokat, es jol eldolgozzuk.
A sutot bemelegitjuk 170 fokra.
Kisebb formakat vajjal kikenunk, zsemlemorzsaval beszorunk, es 3/4-ig megtoltjuk
a masszaval.
Egy magas falu tepsibe vizet ontunk, belehelyezzuk a formakat, es a meleg sutoben
megsutjuk a felfujtakat.
A korteket megtisztitjuk, citromos vizbe rakjuk par pillanatra (hogy ne barnuljanak
meg), es kis darabokra vagjuk.
A maradek vajon megparoljuk, majd botmixerrel puresitjuk.
A felfujtakat a korte szosszal es dio gerezdekkel talaljuk. Mezzel meglocsoljuk.
A maradekot masnap Kelkaposzta fozelekkel es fokhagymas karajjal talaltam:
Nagyon jól hangzik. Biztos kipróbálom. Nyami! :-)
VálaszTörlés