/LONZA DI MAIALE CON MELE COTOGNE E PRUGNE SECCHE/
Hozzavalok:
1 egesz serteskaraj (egyben)
2 nagy birsalma
15 db aszalt szilva
so, bors
A birsalmakat alaposan megmossuk, es hamozas nelkul felszeleteljuk.
Az egyiket vekonyabb szeletekre, a masikat vastagabbra.
A hust egyik oldalan bevagjuk, es megtoltjuk a vekonyra szeletelt birsalmaval es
5-6 aszalt szilvaval.
Konyhai zsineggel osszekotjuk a hust, es kivulrol sozzuk, borsozzuk.
Egy magas falu jenai talat vagy tepsit kibelelunk sutopapirral, vekonyan
beolajozzuk, es belehelyezzuk a hust.
Kore rakjuk a vastag cikkekre vagott birsalmat, es alufoliaval lefedjuk.
200 fokos sutoben kb 40 percig sutjuk, ekkor az alufoliat levesszuk rola,
beledobjuk a maradek aszalt szilvakat, es 1x megforditva keszre sutjuk,
ami kb tovabbi 15 perc.
A hust langyosra hutjuk, levagjuk rola a zsineget, es szeleteljuk.
Burgonyakrokettel, illetve granatalmaval talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése