2011. november 30., szerda

ŐSZI LASAGNA (KELKÁPOSZTÁVAL, FRISS KOLBÁSSZAL ÉS SAJTTAL)

/LASAGNA CON VERZA, SALSICCE FRESCHE E TALEGGIO/



Hozzavalok:

25 dkg lasagna teszta
1/2 nagy fej kelkaposzta (kb 20-30 dkg)
2 dl fozotejszin
reszelt Parmezansajt, kb 7-8 dkg Taleggio (Emmental) sajt
1 mozzarellasajt

Toltelekhez:

30-35 dkg friss olasz kolbasz (kb 5 db)
1 kis hagyma, 1 kis s.repa, 1 vekony szal zeller
so, bors, fel pohar szaraz feherbor


Besamell martashoz:

3 dl tej, 1 pupozott evokanal liszt, dionyi vaj
____________________________



1. A hagymat, sargarepat es a zeller szarat finomra vagjuk, es egy serpenyoben keves
    olivaolajon megfuttatjuk. Hozzaadjuk a nyers kolbaszt, es villaval elnyomkodjuk,
    atsutjuk, felontjuk feherborral, sozzuk es borsozzuk, es lefedve kb. 15 percig paroljuk,
    fozzuk. Ekkor a fozotejszin felet belekeverjuk, es meg tovabbi 5 percig fozzuk.
    Felretesszuk.

2. A besamell martast megfozzuk a megadott hozzavalokkal, levesszuk a tuzrol,
    belereszeljuk
    a Taleggio sajtot, es belekeverjuk a fozotejszin masik felet.

3.A kelkaposztat levelekre szedjuk, es sos forro vizben megfozzuk, leszurjuk.
4. A mozzarellat kis kockara vagjuk.

5. Egy jenai talat kivajazunk, es elsimitunk 1 evokanal besamell martast.
    Beleteszunk 2 vekony lasagne lapot, teszunk ra a kelkaposztabol, kolbaszos
    ragubol, mozzarellabol, besamellbol, megreszeljuk Parmezannal.
    Ujra lasagna lap jon, es addig folytatjuk a retegezest, amig tart a hozzavalokbol.

A tetejere kaposzta-kolbasz-besamell-mozzarella-Parmezan megy.
Alufoliaval lefedjuk, es forro sutobe toljuk.
Kb. 20 perc mulva levesszuk a foliat, es tovabbi 10 perc alatt keszre sutjuk.
Talalas elott letakarva hagyjuk pihenni, es csak ugy vagjuk kockara!!!!!






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése