/SUGO DI SEPPIE CON OLIVE NERE/
Hozzavalok 4 szemelyre:
2 gerezd fokhagyma, dionyi voroshagyma
kb. 2 nagyobb tintahal (fel kg)
1 doboz paradicsom
kb. 10 db fekete olivabogyo
olivaolaj, so, petrezselyemzold, fel pohar feherbor
Egy serpenyoben 3 kanal olivaolajon megfuttatjuk a 2 fele aprora vagott hagymat.
Beletesszuk a megtisztitott es nagyobb darabokra vagott tintahalat, es eros tuzon
nehany percig fozzuk.
Ekkor hozzaadjuk a feherbort, es lefedve kb. 20 percig paroljuk.
Beletontjuk a paradicsomot, sozzuk, es tovabbi 10-15 percig fozzuk, amig a
tintahalak megpuhulnak, az utolso nehany percben hozzaadjuk az olajbogyokat.
Boven megszorjuk vagott petrezselyemzolddel, es a kifozott tesztaval talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése