A "scoglio" magyarul "sziklat" jelent, ez az olasz konyha egyik legkedveltebb fogasa......
Minel tobb halat, tenger gyumolcseit hasznalunk, annal finomabb lesz.
Tulajdonkeppen, ha elokeszitjuk a hozzavalokat, a fozes mar csak percek kerdese...
Hozzavalok: (4-5 fore)
40 dkg spagetti
15-15-15 dkg tintahal, vegyes kagylok, rakok
(osszesen kb 70 dkg)
fel pohar szaraz feherbor
olivaolaj, kis darab eros paprika
15-20 dkg koktelparadicsom
kis csokor petrezselyemzold
Egy serpenyoben olivaolajat melegitunk (kb 2-3 kanalnyi) es megfuttatjuk
rajta az aprora vagott fokhagymat es erospaprikat.
A megtisztitott tintahalat kis darabokra vagjuk, a serpenyobe tesszuk, es
1 percig atsutjuk.
Felontjuk a feherborral, es lefedve kb. 15-20 percig paroljuk.
Kozben ures edenybe tesszuk a megtisztitott kagylokat, es lefedve
eros tuzon melegitjuk, addig, mig ki nem nyilnak, es levet nem engednek.
Ha kell, a kagylok levevel (vigyazat, sos!!) felontogetjuk a parolodo tintahalat.
Ekkor beletesszuk a megtisztitott rakokat, es a felbevagott koktelparadicsomokat,
2-3 percnyi fozes utan pedig a leszurt kagylokat.
A spagettit kifozzuk forro sos vizben, leszurjuk, beleontjuk a nagy serpenyobe a
halas raguhoz, kozepes tuzon atforgatjuk nehany perc alatt, talalaskor boven
megszorjuk vagott petrezselyemzolddel.
Mas tesztaval is el lehet kesziteni, a "mezze maniche" a legjobban hozzaillo.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése