2011. november 24., csütörtök

TÖLTÖTT FEKETE KAGYLÓ PARADICSOM SZÓSSZAL

/COZZE RIPIENE AL POMODORO/

Hozzavalok kb 10 db nagyobb kagylohoz:

1 tejbe aztatott es kicsavart zsemle
1 marek reszelt Parmezansajt
1-2 marek zsemlemorzsa
1 egesz tojas
so, bors, petrezselyemzold


10 nagyobb fekete kagylo
fel doboz paradicsom
olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma

A kagylokat megtisztitjuk, ures labasban lefedve melegitjuk addig, mig kinyilnak, es
levet engednek. A levet felfogjuk, atszurjuk.
A toltelekhez valokat osszedolgozzuk.
Egy kis edenyben 2 kanal olivaolajon megfuttatjuk az aprora vagott fokhagymat,
raontjuk a vagott paradicsomkonzervet, es a kagylok levevel fel-felontogetve
szoszt fozunk belole. (ekkor sozni mar nem kell, mert a kagylok leve sos)

A kagylokat megtoltjuk a toltelekkel, zsineggel osszekotjuk, es a paradicsomos
szoszba rakjuk ovatosan, 10-15 perc alatt keszre fozzuk.
Vagott rukolaval vagy petrezselyemmel megszorjuk.

1 megjegyzés: