/FINOCCHI CROCCANTI AL PARMIGGIANO E MANDORLA/
Hozzavalok:
2 nagy friss edeskomeny
1/2 szaraz zsemle, 1 mareknyi mandula, kis darab Parmezansajt
2 tojas
so, liszt, napraforgo olaj a suteshez
Megtisztitjuk az edeskomenyt, levagjuk a kulso hejat, vastag szeletekre szabjuk.
(a belso reszet felhasznalhatjuk friss salataba).
Forro sos vizben a hejakat kifozzuk 1-2 perc alatt, es gyorsan leszurjuk
(nem tovabb!!!)
Darabologepbe rakjuk a szaraz zsemlet a mandulaval es a Parmezannal -
finomra oroljuk.
A leszurt, es kihutott edeskomenyt kipanirozzuk: liszt-felvert tojas-orlemeny
egyuttesevel, es bo forro napraforgo olajban hirtelen ropogosra sutjuk.
Enyhen sozzuk, es azonnal talaljuk.
Eloetelkent szolgaljuk fel. Adhatunk melle valami majonezes martogatot,
esetleg ketcupot, vagy paradicsomsalatat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése