2011. december 4., vasárnap

ROPOGÓS ÉDESKÖMÉNY PARMEZÁNOS-MANDULÁS BUNDÁBAN

/FINOCCHI CROCCANTI AL PARMIGGIANO E MANDORLA/

 Hozzavalok:

2 nagy friss edeskomeny
1/2 szaraz zsemle, 1 mareknyi mandula, kis darab Parmezansajt
2 tojas
so, liszt, napraforgo olaj a suteshez

Megtisztitjuk az edeskomenyt, levagjuk a kulso hejat, vastag szeletekre szabjuk.
(a belso reszet felhasznalhatjuk friss salataba).
Forro sos vizben a hejakat kifozzuk 1-2 perc alatt, es gyorsan leszurjuk
(nem tovabb!!!)

Darabologepbe rakjuk a szaraz zsemlet a mandulaval es a Parmezannal -
finomra oroljuk.
A leszurt, es kihutott edeskomenyt kipanirozzuk: liszt-felvert tojas-orlemeny
egyuttesevel, es bo forro napraforgo olajban hirtelen ropogosra sutjuk.

Enyhen sozzuk, es azonnal talaljuk.
Eloetelkent szolgaljuk fel. Adhatunk melle valami majonezes martogatot,
esetleg ketcupot, vagy paradicsomsalatat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése