összeválogatva. Általában hallgatok a szervezetemre, ami mindig jelez, mire van
szüksége - érdekes módon - most a bő salátákra.
Hozzávalók: (2 szemelyre)
friss zöld salàta (vegyes is lehet)
2 szelet ananàsz (konzerv is lehet)
15-20 dkg fej nélküli garnéla rák
5-6 dkg vörös áfonya
Öntet: majonéz, ketcup, citromlé, fekete bors
A zold salàtàt mossuk, aprora vagjuk, a tanyerra helyezzuk.
Kis darabokra vagjuk az ananaszt, raszorjuk a salatara.
A rakot megtisztitjuk panceljatol, es 2-3 kanal olivaolajon - egy serpenyoben -
atsutjuk. Enyhen sozzuk, langyosra hutjuk.
3 kanal majonezhez keverunk 1-2 teaskanalnyi ketcupot, citromlevet csepegtetunk
bele, megszorjuk boven fekete borssal - jol elkeverjuk. A salaval talaljuk.
Talalaskor meglocsoljuk olivaolajjal.
Megjegyzes: Az ananaszt lehet helyettesiteni sargadinnyevel, az afonyat pedig
malnaval, ribizlivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése