nálunk ez is saláta formájában került ma asztalra. Kapott rá egy kis gránátalmát és
fekete olajbogyót..... és természetesen friss zöld saláta alapot.
......... MÁS: szeretem - és nálam nagyon fontos az ételek friss alapanyagai, nyersanyag.
Inkább naponta vásárolok, de mindig frisset eszünk. Nagyon ritkán fordul elő, hogy
ki kell dobnom fonnyad nyersanyagot, zöldséget, mert szinte azonnal felhasználásra
kerül, ahogy hazaérkezett :-)
Hozzávalók (2 személyre):
1 szelet friss tonhal
zöldsaláta (vegyes is lehet)
1 édeskömény
1 maréknyi fekete olajbogyó
1/4 gránátalma
olivaolaj, so
A bordazott vas grillezot olivaolajos ecsettel kikenjuk.
Felmelegitjuk, es a tonhalat ovatosan ratesszuk.
Az edeskomenyt megtisztitjuk, szeletekre vagjuk, es a hal melle fektetjuk.
Nehany perc mulva ovatosan atforditjuk, es keszre sutjuk.
Enyhen megsozzuk, langyosra hutjuk.
A salatat aprora vagjuk, tanyerra szorjuk.
Az olivabogyot is raszojuk, a halat kis darabokra vagjuk, az edeskomenyt
vekony szeletekre, es a salatara rakjuk.
A grillezes utan visszamaradt illatos olajat racsepegtetjuk a salatara.
Olivaolajjal meglocsoljuk, es a granatalma magjaival megszorva
talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése