Olaszországban elterjedt és elismert recept. A recept feltehetően arab eredetü,
ami a sziciliai inváziót követően terjedt el a dél olasz vidéken.
Téli étel, különösen karácsony táján közkedvelt, és amig friss narancsot kapunk a
piacon (juniusig), addig lédús, izletes, kalória szegény saláta lesz belőle, ami átalakulhat
előételnek; második fogásnak, esetleg néhány friss heringet, tőkehalat hozzádva-
főételnek is. (ekkor lilahagymával lehet tálalni) Inyencek füstölt hallal is eszik.
A narancs, édeskömény, olivabogyó----- aszalt szőlő, fenyőmag es tökmag ----
Abruzzo megyében is megtalálható (ahol élek), mind nyáron es télen. És mind-mind
a maga termő környezetében, maximális izvilággal.
Álljon hát a 2 édeskömény saláta recept itt..... 2 verzió -.....
1. ÉDESKÖMÉNY SALÁTA NARANCCSAL, OLIVABOGYÓVAL
Hozzavalok: (1 szemelyre):
1 edeskomeny
1 narancs
1 mareknyi fekete olivabogyo
Ontet: olivaolaj, so, bors, facsart narancsle
2. ÉDESKÖMÉNY SALÁTA NARANCCSAL, MAZSOLÁVAL, PIRITOTT
FENYŐ- ÉS TÖK-MAGGAL
Hozzavalok: (1 szemelyre):
1 edeskomeny
1 narancs
keves mazsola, piritott fenyomag es tokmag
Ontet: olivaolaj, so, facsart narancsle
a belsejet nagyon vekony szeletekre vagjuk.
A narancsot eles kessel lehamozzuk, es a husat gerezdekre szedve - feldaraboljuk.
Az adott hozzavalokkal elkeverjuk, es izles szerint izesitjuk.
Megjegyzes: jo, ha all 10 percet az elokeszitett salata talalas elott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése