2017. július 9., vasárnap

"CAPRESE" NEKTARINNAL

/CAPRESE CON PESCHE NOCI/

...... kicsit más, friss, üde, nyári.....



Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg mozzarella
2-3 nektarin
1 evőkanálnyi citromlé
petrezselyemzöld, menta (fakultativ)
olivaolaj, só







A mozzarellákat lecsöpögtetjük, és vékony szeletekre vágjuk.
A szeleteket egy itatóspapirra rakosgatjuk, és 10 percig állni hagyjuk.

A nektarinokat megmossuk, és magozás után vékony szeletekre
vágjuk.

Elkészitjük az öntetet: a petrezselymet és néhány szál mentát finomra
apritunk, hozzáadunk 3-4 evőkanálnyi olivaolajat és a citromlevet, csipet
sót és jól elkeverjük (a legjobb egy üres befőttes-üvegbe összerázni).

Tálalásnál a tányérokra felváltva rakunk a mozzarellából és a
nektarinból. Megöntözzük a citronet öntettel. Azonnal fogyasztjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése