2017. július 6., csütörtök

PALACSINTA-TÉSZTÁBAN SÜLT FRISS FÜGE

/FRITTELLE DI FICHI/

 Hozzávalók:

18-20 db friss füge
18 dkg liszt
8 dkg cukor
1,2 dl tej
2 db tojás
1/2 zacskó sütőpor
csipet fahéj, pici rum
csipet só, olaj, porcukor






A fügéket megmossuk, leitatjuk (ha bio fügét használunk, akkor
ez a folyamat kimaradhat). Kettévágjuk.


A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojássárgákat a cukorral habosra verjük.
Hozzáadjuk a csipet fahéjat, a sütőport, a lisztet, a tejet, a rumot.
Aztán óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
(kb fél órahosszát pihentetjük)


Egy magasabb falú serpenyőben 2 ujjnyi napraforgó-olajat hevitünk.
A félbevágott fügéket megmártjuk a sűrű palacsintatésztában, és hirtelen
mindkét oldalukat kisütjük, itatóspapirra szedjük. (nagyon gyorsan kell vele
dolgozni, mert pillanatok alatt kisülnek)

Langyosra hűtjük, és tálalásnál porcukorral megszórjuk.

(Megjegyzés: mindenképpen puha gyümölcs kell hozzá, és szerintem
banánnal is finom lehet, legközelebb kipróbálom)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése