2017. július 18., kedd

PISZTÁCIÁS FÜGESALÁTA

/INSALATA DI FICHI CON PISTACCHI/

...... fantasztikus saláta, az izek harmóniája. Én a mozzarella helyett "burrata-t"
tálaltam hozzá, ami a mozzarellához hasonló, de attól krémesebb, Puglia megye
egyik legfinomabb terméke friss tehéntejből.




Hozzávalók: (2 főre)

egy maréknyi rukola
6 friss füge
8 szelet pácolt sonka (nálam "coppa")
3 evőkanálnyi pisztácia
olivaolaj, só, bors
balzsamecet (fakultativ)






Egy üres üvegbe teszünk néhány kanálnyi olivaolajat, kevés balzsamecetet,
sót és borsot, és jól összerázzuk.

A tányérokra helyezzük a rukolát, a sonkát, és a kettévágott fügéket.
Mellétesszük a kettévágott mozzarellákat.
Megszórjuk a durvára tört pisztáciával és meglocsoljuk az öntettel.
Azonnal tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése