....... a ravioli (vagy tortellini) nálam most ricotta-ás töltelékkel volt ... de
ehhez a recepthez tökéletes a húsos, vagy sonkás töltetű is....
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg friss ravioli (vagy tortellini)
1 kis fej hagyma
1 nagy piros kaliforniai paprika
olivaolaj, só
A díszitéshez:
rukola, parmezánsajt forgács
fenyőmag (fakultativ)
A paprikát megmossuk, leitatjuk és finomra vágjuk (darabológép segithet
a műveletben).
Egy serpnyőbe 3 kanálnyi olivaolajat öntünk, és megfuttatjuk rajta a
finomra vágott hagymát. Rátesszük a paprikát, és kb 3 percig kevergetve
főzzük. Felöntjük egy fél pohárnyi vizzel, megsózzuk, és lefedve lassú
tűzön kb 20 perc alatt puhára főzzük. (ha kell, a folyadékot pótoljuk)
Ekkor merülő-mixerrel krémessé dolgozzuk.
A tésztát lobogó sós vizben kifőzzük. Leszűrjük.
A leszűrt tésztát a serpenyőbe öntjük, a szósszal óvatosan elkeverjük.
Tányérokba szedjük, és a tetejére csipet friss rukolát, parmezánsajt
forgácsokat, illetve piritott fenyőmagot szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése