2017. július 18., kedd

CITROMOS TIRAMISU ERDEI GYÜMÖLCSÖKKEL

/TIRAMISU DELICATO AL LIMONE CON FRUTTI DI BOSCO/



 Hozzávalók: (6 személyre)

35-40 dkg babapiskóta
50 dkg mascarpone
2 dl tejszin (friss)
4 tojássárgája
15+15 dkg cukor
2 citrom
30 dkg erdei gyümölcs
(málna, áfonya, szeder)




Elkészitjük a szirupot:
Egy kisebb edénybe 3 dl vizet öntünk. Belereszeljük a 2 citrom héját,
és belefacsarjuk a citromok levét. Hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, és forralásig
melegitjük, ekkor lezárjuk, langyosra hűtjük.

A tojások sárgáját habosra keverjük a másik 15 dkg cukorral. Hozzáadjuk a
mascarponét, és a csipet sóval kemény habbá vert tejszint.

Egy porcelán tál alját sorban kirakjuk a citromos szirupban hirtelen megmártott
babapiskótákkal. Rákenünk egy sor krémet, és addig folytatjuk a rétegezést,
amig tart a hozzávalókból. A tetejére krém kerüljön.
Celofánnal letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük, legalább 4 órahosszára.
(akár egy éjszakára)
A tetejét kirakjuk a gyümülcsökkel, legjobb - ha tálalás előtt végezzük ezt a
műveletet.
Nagyobb kockára vágva hidegen tálaljuk. 





  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése