2013. július 6., szombat

CUKKINIS OMLETT - ASZALT PARADICSOMMAL

/FRITTATA DI ZUCCHINE CON POMODORI SECCHI/



Hozzavalok (6 szemelynek):

3 db kis cukkini
5 db tojas
6 csapott evokanal zsemlemorzsa
3 csapott evokanal reszelt Parmezansajt
kb 6 aszalt paradicsom (lecsepegtetve az olajtol) a masszaba
+ kb 6 aszalt paradicsom diszitesnek

12 vekony szelet lapka sajt
so es bors

A cukkiniket megmossuk, vegeiket levagjuk, es nagy lyuku reszelon le-reszeljuk.
Finomra vagunk kb 6 db aszalt paradicsomot, es a cukkinihez adjuk.
Felverjuk az 5 tojast, hozzaadjuk a parmezansajtot es a zsemlemorzsat, sot, borsot.
Az egesz masszat elkeverjuk.

Egy tepsit (22 cm x 30 cm) kibelelunk sutopapirral, es bele-simitjuk a cukkinis
masszat. 180 fokra elomelegitett sutoben kb 20 perc alatt megsutjuk.
Langyosra hutjuk-.

Kb 6 cm-es kor alaku formaval vagy poharral kor-alaku formakat keszitunk a
langyosra hult cukkinis omlettbol - ezzel egyidoben a lapka sajtbol.
Retegesen lerakjuk, es a tetejere fogpiszkolaval aszalt paradicsomot szurunk.








2013. július 3., szerda

NARANCSOS NYÁRI SALÁTA FRISS TONHALLAL

/INSALATA CON TONNO FRESCO E ARANCIA/



Hozzavalok: (4 szemelyre)

50 dkg friss tonhal-szelet
3 narancs
2 lilahagyma
15-10 dkg zold salata (vegyes)
5 dkg fekete olivabogyo
3-4 baberlevel
olivaolaj, so, bors

A baberleveleket finomra vagjuk, osszekeverjuk soval es borssal, es bedorzsoljuk vele a hal
szeleteket. Olivaolajjal finoman meglocsoljuk, le-foliazzuk, es 30 percre hidegre tesszuk.

1 narancsot kicsarvarunk, a levehez olivaolajat, borsot es csipet sot adunk. Felretesszuk.
A masik 2 narancsot megtisztitjuk, a hartyaktol is, es a narancs hust nagyobb darabokra vagjuk.

A lilahagymakat megtisztitjuk es vekony karikara vagjuk.
Egy serpenyoben 1 kanal olivaolajon hirtelen mindket oldalan atsutjuk a halszeleteket, akkor jo,
ha a belseje rozsaszinu marad. Vagodeszkan vastagabb szeletekre vagjuk.

Talalas: 
A mosott friss vegyes salatat elhelyezzuk a tanyeron.
Az olivabogyoval, narancs darabokkal es a lilahagymaval megszorjuk.
Ovatosan rahelyezzuk a sult hal szeleteket.
Az izesitett narancslevel meglocsoljuk, es azonnal talaljuk.






2013. június 30., vasárnap

FETA SAJTOS FÜGE SALÁTA

/INSALATA DI FICHI E FETA/



Hozzavalok: (4 szemelyre)

12 db friss erett fuge
2 csokor friss rukola
20 dkg gorog FETA sajt
olivaolaj, so, bors, oregano

Fakultativ: mortadella, fekete olivabogyo, balzsamecet

A fuget megmossuk, es 4 cikkre vagjuk. (aki szereti szeletelheti is, illetve a hejat eltavolithatja)
A rukolat megmossuk, es darabokra tepkedjuk, vagy vagjuk.
Egy tanyerra helyezzuk a rukolat, ratesszuk a fuget, valamint ramorzsoljuk a sajtot.
Sozzuk, borsozzuk, oreganoval meghintjuk es olivaolajjal meglocsoljuk.

En mortadella felvagott kockakat adtam hozza, es keves balzsamecetet.
Illik hozza a fekete olivabogyo is.




2013. május 12., vasárnap

PALACSINTA METÉLT RÁKKAL ÉS CUKKINIVEL

/TAGLIOLINI DI CREPES CON GAMBERI E ZUCCHINE/

Mindenki tudja, mennyire finom a rakos-cukkinis teszta.
Probaljuk ki palacsintaval??????????????????????

Nagyon finom!!!!!!!! Garantalom!!!

Hozzavalok (4 szemelyre):

12 db sos palacsinta
30 dkg rak farok
30 dkg cukkini
2 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, so, bors,olivaolaj



Egy serpenyoben vajat melegitek, es radobom a fokhagymat. Kicsit piritom, aztan
hozzaadom a rakokat. 4 percig eros tuzon piritom, atforgatom, sozom, borsozom.

A palacsintakat keskeny csikokra vagom.

A zukkiniket mosom, es keskeny csikokra vagom.
Egy serpenyoben 1 kanal olivaolajat melegitek, es a vekony cukkini csikokat kb 5 perc alatt atpiritom.

Kiszedem, leitatom.

Egy uvegtalba halmozom a vagott palacsinta csikokat, a sult rakot, es a piritott cukkini
csikokat, osszeforgatom.

Aki szereti curry-vel izesitheti, esetleg friss majorannaval. Balzsamecet illik hozza.














SPÁRGÁS KRÉMMEL TÖLTÖTT PALACSINTA

/CRèPES CON ASPARAGI E GAMBERI/

Hozzavalok: (4 szemelyre):

A palacsintahoz: 3 tojas, 12 dkg liszt, 2,5 dl tej. (csipet so)

50 dkg friss sparga
30 dkg friss rak
10-10 dkg ricotta es mascarpone
reszelt Parmezansajt
so, olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma, vaj



A hozzavalokbol egy csipet soval palacsintatesztat keszitunk, es 30 percig allni hagyjuk.
Keverhetunk bele 1 evokanal olajat, es akkor nem kell ujra es ujra kikenni a palacsintasutot,
hiszen konnyeden suthetjuk a palacsintakat.

A spargakat megtisztitjuk, es forro sos vizben 8-9 perc alatt kifozzuk, leszurjuk.
A rakokat 1 evokanal olivaolajon, egy serpenyoben - 1 gerezd fokhagymaval atsutjuk.

Mixerbe tesszuk az alabbiakat: leszurt parolt sparga, ricotta, mascarpone, 1 evokanal reszelt Parmezansajt,
1 kanal olivaolaj.

Kisutjuk a palacsintakat.
Megkenjuk a sparga-kremmel, nehany egeszben hagyott parolt spargaval diszitjuk. Rarakjuk a megtisztitott rakhust, es 4-be hajtjuk.

Tepsibe rakjuk, megszorhatjuk reszelt Parmezansajttal, es durvara orolt rozsaborssal.
200 fokos forro sutoben 4-5 perc alatt keszre sutjuk, es talaljuk.






SPÁRGA FELFÚJT

/SOUFFLè DI ASPARAGI/

Vegre hasznalhattam a felfujt formakat...... es nagyon jol tettem!!!
Az alabbi receptet egy olasz blogrol vettem: FRAGOLA E MERENDA, es ajanlom mindenkinek, hiszen nagyon megbizhato, es nagyon finom!!!!



Hozzavalok:

1 csokor friss sparga
Hagyma: 1 nagy vagy 2 kicsi (en ujhagymat hasznaltam)
1/2 porehagyma, a feher resze
Tojas: 5 feherje + 3 sargaja
10 dkg reszelt Parmezansajt
A forma kenesehez: vaj es zsemlemorzsa

A besamell martashoz: 5 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2,5 dl tej, so, szerecsendio
______________________________________________________________________

A spargat tisztitsuk meg, vagjuk darabokra, es paroljuk meg, szurjuk le, tegyuk felre.

A porehagymat es a hagymat vagjuk vekony csikokra es finomra, keves vizzel egy kis serpenyoben
paroljuk meg, mig a leve elfo.
MINDKETTOT  tegyuk egy mixerbe, es puresitsuk, az egesz 2 dl legyen!!!

A hozzavalokbol keszitsunk BESAMELL martast, (nagyon suru lesz, nem gond), hutsuk ki.

A kihult besamell martashoz keverjuk a puresitett zoldseget, a reszelt Parmezansajtot, es egyenkent a tojassargakat.
A tojasfeherjeket verjuk kemeny habba, es ovatosan keverjuk a krembe.

Melegitsuk elo a sutot 200 fokra.
A felfujt formakat kenjuk ki vajjal vagy margarinnal, es szorjuk be zsemlemorzsaval.
Toltsuk meg a formak 3/4-et a sparga kremmel.
Vegyunk elo 2 db tepsit, az egyik nagyobb legyen, amit felig megtoltunk vizzel, es belehelyezzuk
a kisebbet. Ebbe rakjuk a megtoltott felfujt formakat.

35-40 percdig sussuk, amig megnonek es aranybarnak lesznek a felfujtak.
Melegen, langyosan, de akar hidegen is fogyaszthato.

(Megjegyzes: En Curry-s babpuret es sargarepa cshipset talaltam melle)
S.repa csips:  A megtisztitott sargarepat nagyon vekony szeletekre vagom, leitatom, es lisztben
megforgatom. Forro olajban aranybarnara sutom)









2013. május 2., csütörtök

Dijat kaptam!


Díjat kaptam! 

A Best Blog nevű díj kering a neten, és http://nincskegyelem.blogol.hu/
megtisztelt azzal, hogy érdemesnek talált rá engem is. 

A szabályok:

1. Leírjuk, hogy kitől kaptuk a díjat.

2. Megnevezünk 4 bloggert, akiknél a feliratkozott tagok száma még nem éri el a 200 főt.
3. Megjegyzésben értesítjük a blogokat, hogy díjat kaptak.
A következő személyeknek adnám (adnánk) tovább, ha elfogadják tőlem (tőlünk):