/POLPETTINE DI "BULGUR" CON FETA/
Hozzavalok (kb 12 db fasirthoz):
1 kozepes voroshagyma (en ujhagymat hasznaltam)
kb. 2-3 evokanal olivaolaj
20 dkg bulgur
10 dkg FETAsajt
1 liter forro zoldsegleves (kockabol is)
1 tojas
5 dkg liszt
kis csokor friss petrezselyemzold
so, bors
Az aprora vagott voroshagymat a felhevitett olajon 2 perc alatt uvegesre paroljuk.
A bulgurt hozzaadva tovabbi 2 percig piritjuk, majd a levessel fel- felontogetve,
alacsony hofokon, kevergetve teljesen puhara paroljuk.
A tuzet lekapcsoljuk, letakarjuk, es langyosra hutjuk.
(a levet teljesen elfozzuk, aranylag szaraznak kell lennie!)
A tojast felverjuk, hozzaadjuk a lisztet, csomomentesre keverjuk.
A bulgurba vegyitjuk, hozzaadjuk az aprora vagott petrezselyemzoldet, boven
borsozzuk, es szukseg szerint sozzuk.
Hozzaadjuk az aprora morzsolt FETAsajtot, elkeverjuk.
Pogacsakat formazunk.
Egy serpenyobe ujjnyi olajat ontunk, es a bulgurfasirtokat mindket oldalukon
ropogosra sutjuk. Itatospapirral szedjuk.
Fozelekek, parolt zoldsegek korete lehet.
Talalhatjuk friss menta levelekkel izesitett natur joghurttal, amit soval, borssal,
citromlevel izesitunk.
En ma kelkaposzta fozeleket foztem melle:
- 1 kicsi kelkaposztafejet kb 1 cm-es csikokra vagunk, kb 4 kozepes burgonyat
meghamozunk, kockara vagunk.
Mindkettot beletesszuk egy labasba, sozzuk, csipet orolt komennyel izesitjuk,
3 fokhagymagerezdet beleapritunk.
Felontjuk annyi vizzel, amennyi ellepi, es lefedve puhulasig fozzuk.
Kb 3 evokanal olajon megpiritunk 2 pupozott evokanal lisztet, es berantjuk vele
a fozeleket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése