CAMILLE - TORTINE DI CAROTE
- avagy; az olasz gyerekek nepszeru uzsonnaja.
Ami nem mas, mint egy vanilias - mandulas - sargarepas muffin.
Evek ota a "Mulino Bianco" olasz ceg gyartja elore csomagolva, es a nagyfiam kb 1 honapja
ugymond "rakattant". Mivel en a tartositoszeres, hosszu lejaratu nagyipari termekeket nem
szeretem, nem volt mas valasztasom, mint megkeresni a "hazi" valtozatat, es megsutni az
egyszem gyermekemnek. A proba tegnap este sikerult - jelentem, nagyipari valtozat lecserelve a
hazi keszitesuvel........
Recept (kb 16 muffinra):
1 narancs reszelt heja
25 dkg sargarepa
7 dkg finomra orolt mandula
18 dkg finomliszt
5 dkg etk. kemenyito (burgonya)
1 zacsko sutopor
1 zacsko vanilias cukor
csipet so
20 dkg cukor
1 egesz tojas + 1 tojassargaja
1 dl napraforgo olaj
1. A sargarepat megpucoljuk, es finomra apritjuk. A tojast a cukorral habosra keverjuk.
2. A sargarepat hozzaadjuk, valamint a lisztet, orolt mandulat, etk.kemenyitot, sutoport es
vanilias cukrot, csipet sot.
3. Belereszeljuk a narancs hejat.
4. Elkeverjuk a napraforgo olajjal, ekkor elegge lagy masszat kell kapnunk.
5. A muffin format vajjal kikenjuk es belisztezzuk (vagy mignon papirt hasznalunk), es
3/4 reszig toltjuk az uregeket. 180 fokra elomelegitett sutobe tesszuk, es kb. 20-25
percig sutjuk. (tuproba!) Kihulve porcukorral enyhen megszorjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése