2012. január 19., csütörtök

FÜRJ MANDARINNAL

/QUAGLIE AL MANDARINO/

Szeretem a hus es a gyumolcs kombinaciojat.
A sult friss kolbaszt szolovel es kortevel, a karajt sargabarackkal, a szarnyasokat
citrusfelekkel (citrom, narancs, mandarin), a csirkemellet mangoval es Marvany
sajttal, a pulykamellet szilvaval, vagy akar sargadinnyevel, valamint graperuittal.
Nyugodt szivvel mondhatom: ezek a kedvenc fogasaim. Nagyon erdekes iz
kombinaciokat lehet kihozni beloluk!!!



Hozzavalok: (4 szemelyre):

4 db tisztitott furj
4 vekony szelet bacon szalonna
1 kis csokor friss kakukkfu
4-5 db mandarin
so, bors, 1 kanal olivaolaj

A furjeket sozzuk, es boven borsozzuk.
A mandarinokat alaposan megmossuk, es 1 db-ot hejastol 4 cikkre vagunk.
A furjek belsejebe teszunk az 1-1 mandarin cikket, a furjeket betekerjuk 1-1
szelet bacon szalonnaba, teszunk ra a friss kakukkfubol, es konyhai zsineggel
atkotjuk.
Egy sutopapirral kibelelt jenai talba tesszuk a szarnyasokat, es 200 fokos,
elomelegitett sutobe tesszuk.
Felig megsutjuk, ekkor kivesszuk, a maradek mandarinokat hejastol szeletekre
vagjuk, es a furjek kore rakjuk. A maradek kakukkfuvet is melletesszuk,
meglocsoljuk 1 evokanal olivaolajjal es nehany evokanal vizzel, es visszatesszuk
a meleg sutobe. Neha meglocsoljuk a hust a kisult szafttal, es keszre sutjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése