2012. január 12., csütörtök

HÚSGOLYÓK KELBIMBÓVAL

/POLPETTINE FARCITE CON CAVOLINI DI BRUXELLES/


45 dkg finomra daralt pulykamellet egy jenai talba teszunk, sozzuk, borsozzuk,
hozzaadunk 1 egesz tojast, 1 mareknyi zsemlemorzsat, es csipet orolt komennyel
izesitjuk. Osszegyurjuk, es felretesszuk.
14-15 szem kelbimbot sos forro vizben roppanosra fozunk, leszurjuk, es langyosra hutjuk.

A husmasszabol kis labdakat tepkedunk, es enyhen vizezett kezzel egyik kezunkbe
"kilapogatjuk", mindegyik kozepebe 1 db kelbimbot teszunk, es golyot formazunk.

Felverunk 2 tojast, elokeszitjuk a zsemlemorzsat.
A husgolyokat elobb a tojasba, majd a zsemlemorzsaba forgatjuk, es bo, forro
olajban kisutjuk. Itatospapirra szedjuk.

Barmilyen koret illik hozza, burgonyapure, zold vegyes salata, paradicsom salata,
illetve grillezett zoldsegek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése