2012. január 19., csütörtök

KELKÁPOSZTA BATYU

/INVOLTINI DI VERZA CON PATATE A SPECK/



Hozzavalok: (4 szemelyre)

4 nagy level kelkaposzta + 3 level a toltelekbe
2-3 burgonya
1 egesz tojas
2 marek reszelt Parmezansajt
5-6 vekony szelet speck (vagy sonka)
so, bors, 1 marek zsemlemorzsa

Egy edenyben vizet forralunk, megsozzuk.
Ovatosan 1 perc alatt kifozzuk benne a kelkaposzta leveleket, es szurokanallal
(nagyon ovatosan) egy szitaba szedjuk.
3 levelet vekony csikokra vagunk, ez megy a toltelekbe.
A krumplikat megtisztitjuk, kockara vagjuk, es a kelkaposzta fozovizeben puhara
fozzuk, leszurjuk, attorjuk.
A burgonya purehez adjuk a csikokra vagott kelkaposztat, csikokra vagott speck
sonkat, borsozzuk, beleutjuk a tojast, es 1 marek Parmezansajttal masszava keverjuk.
A kaposztaleveleket kiteritjuk, rakunk a kozepebe mindegyiknek a toltelekbol,
a leveleket rahajtjuk, batyukat formazunk.
Konyhai zsineggel atkotjuk, es sutopapirral kibelelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk
1-2 kanal olivaolajjal, zsemlemorzsaval es Parmezansajttal lehintjuk, es 180 fokos
sutoben kb 30 perc alatt keszre sutjuk.

Ha egytal etelkent szeretnenk adni, akkor friss, sult kolbasz darabokkal gazdagithatjuk
a tolteleket, esetleg sajtmartast is adhatunk hozza talalkor.
Ezt a leirt verziot paradicsommartassal is adhatjuk.
En most koretkent talaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése