2014. május 14., szerda

ÉDESKÖMÉNY DIÓVAL ÉS GORGONZOLA SAJTTAL

/FINOCCHI CON NOCI E GORGONZOLA/


Hozzavalok: (4 szemelyre)

3 nagy edeskomeny
15-20 dkg gorgonzola sajt (en edes gorgonzolat hasznaltam, a pikansabbol
                                           kevesebb is eleg)
2 dl tejszin (fozotejszin)
1 dl tej
6 dkg reszelt Parmezansajt
5-7 dkg dio
so, bors, vaj






Az edeskomenyek kulso hejat eltavolitjuk, megmossuk, es 4-be vagjuk.

Ezeket a cikkeket is felbevagjuk, tehat egy edeskomenyt 8-szeletre vagunk.
Forro sos vizbe dobjuk, es kb 10 perc alatt puhara fozzuk, ovatosan
leszurjuk. Langyosra hutjuk.



A gorgonzola sajt 3/4-et egy talba morzsoljuk. Hozzaadjuk a tejet, a tejszint,
a parmezansajt felet, enyhen sozzuk es borsozzuk, merulomixerrel kremesre
keverjuk. (suru palacsinta teszta allagu kremet kell, hogy kapjunk, ha tul hig,adjunk hozza
reszelt parmezansajtot, ha tul suru, akkor tejjel higithatjuk)

Egy jenai tal aljat vajjal kikenunk, es beleontjuk a langyos fott edeskomenyt,
a kezunkkel kicsit lenyomkodjuk, hogy ne legyen nagy hezag a szeletek kozott.
Raontjuk a gorgonzolas kremet, elsimitjuk rajta.
Megszorjuk a durvara vagott dioval, ramorzsoljuk a maradek gorgonzolat,
meghintjuk a maradek parmezansajttal, es nehany vajdarabot dobunk ra.
200 fokos sutoben kb 15 perc alatt keszre sutjuk.
Langyosan talaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése