2014. május 12., hétfő

TONHALLAL TÖLTÖTT MOZZARELLA

/MOZZARELLA FARCITA DI TONNO/

Igazi nyari recept, vendegvaro is lehet, - egy szelet piritossal, es egy pohar szaraz feherborral
az igazi :-) Nyari grillezesek eloetele...... vagy csak egy konnyu vacsora......
En rukola "àgyon" tàlaltam....


Hozzavalok: (4 szemelyre)

szemelyenkent 1 db mozzarella
1-2 paradicsom, vagy nehany ag koktelparadicsom
1 doboz olivaolajban eltett tonhal-konzerv
1+1 evokanal peszto (bazsalikombol)
3-4 szardella (fakultativ)


A paradicsomot apro kockara vagjuk es egy uvegtalba tesszuk.
A tonhal-konzervet lecsepegtetjuk (en nem tettem, mert szeretem az olaját), és a
paradicsomhoz adjuk, villaval durvara torjuk.
1 evokalnyi pesztot adunk hozza (es az aprora vagott szardellat), es ovatosan elkeverjuk.
Enyhen megsozhatjuk.


A mozzarella tetejet levagjuk, es a belsejet ovatosan kikaparjuk (amit mas salataba
felhasznalhatunk), es megtoltjuk a tonhalas toltelekkel. A mozzarella kalapokat
visszahelyezzuk, es keves pesztoval meglocsoljuk (ha kell, keves olivaolajjal higitjuk).
Salata ágyon talaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése