2014. május 9., péntek

HALAS VAGDALT RÁKKAL

/POLPETTE DI PESCE CON GAMBERI/

.... most is azt a tavaszi koretet vettem elo, amit a "Lazacos palacsinta" receptemnel leirtam,
nagyon bevalt, nekunk nagyon izlik. Ehhez a vagdalthoz is nagyon illik. Barmilyen rakot
hasznalhatunk hozza, akar kisebbeket is, termeszetesen - ebben az esetben nem kell
feldarabolni.


Hozzavalok: (4 szemelyre)

40 dkg tengeri halfilè
15 dkg tisztitott rak-farok
3 szelet toszt-kenyer
1 tojasfeherje, 1 dl tejszin (vagy tejfel)
2 evokanal apritott petrezselyem, so, olaj


A halat apritogeppel pepesitjuk.
A rakhust nagyobb darabokra vagjuk. (nehanyat felreteszunk a disziteshez)
A kenyeret vizbe aztatjuk, majd jol kicsavarjuk.

A halat osszekeverjuk a rakfarokkal, a kenyer-bellel, a tojasfeherjevel, a tejszinnel,
petrezselyemmel, sozzuk.


Lapos "hamburger" alaku pogacsakat formazunk, es kiolajozott tepsibe rakosgatjuk
oket.


A tetejet is megkenjuk olajos ecsettel, es 220 fokos sutoben kb. 20-25 perc alatt
keszre sutjuk. 
Egy kis serpenyoben keves olivaolajon hirtelen atsutjuk a felretett rakokat.

A vagadltakat a kisutott rakokkal talaljuk. Barmilyen koret illik hozza, friss salata,
sult zoldsegek, krumplipure, szalma burgonya.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése