/FRAGOLONI FRITTI CON SALSA DI CIOCCOLATO/
Hozzavalok:
40 dkg nagyobb szemu eper
3 evokanal liszt (nem csapott)
1 tojas
2 dkg vaj
1-2 dl tej (amennyit a massza felvesz)
csipet so, olaj a suteshez
Csokolade-szosz: 2 dl friss tejszin, 6 dkg et-csokolade
A lisztet kikeverjuk az egesz tojassal, aprankent hozzaadjuk a tejet (elobb 1 dl, aztan
csak annyit, hogy suru palacsinta teszta masszat kapjunk), hozzaadjuk a csipet sot, es
belecsorgatjuk a megolvasztott vajat. 20 percig pihentetjuk.
A csokolade szoszhoz a tejszint egy kis edenyben felmelegitjuk, beletordeljuk a
csokoladet, es a tuzrol lehuzva addig kevergetjuk, amig a csokolade elolvad benne.
Melegen tartjuk.
Az epreket alaposan megmossuk, es leitatjuk.
Hurkapalcat szurunk az eperbe, megforgatjuk a tesztamasszaban, es bo, forro olajba engedjuk,
pillanatok alatt megsutjuk, egyszer megforditjuk. Itatospapirra szedjuk.
Azonnal, meg melegen talaljuk, izles szerint porcukorral megszorhatjuk.
A meleg csokoladeba martva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése