2014. május 14., szerda

TARHONYÁS KARFIOLLEVES

/ZUPPA DI CAVOLFIORE CON LE PASTINE/

A recept a Mindmegette oldalarol szamazik, ahova Rachel irta le az elmenyeit es a receptjeit,
ott tetszett meg ez a leves. Csak nagyon picit valtoztattam rajta........ es nagyon koszonom,
nekunk nagyon izlett, hamarosan ujra fozom....

  
Hozzavalok:

1 kozepes fej karfiol rozsaira szedve
1 pohar tarhonya
so, bors, 1 pupos teaskanalnyi pirospaprika
csipetnyi orolt komeny
kis fej hagyma aprora vagva, 1 gerezd fokhagyma osszevagva
1/2 kapia paprika + 1 paradicsom kis kockara vagva
1 kis csokor friss petrezselyemzold
1 dl tejfel, 1 pupos teaskanalnyi liszt a habarashoz

Egy edenybe keves olajat ontunk, radobjuk a hagymat, majd a kapia paprikat,
es vegul a tarhonyat, par percig piritjuk.


A tuzrol lehuzzuk, hozzaadjuk a karfiolt es a pirospaprikat, atforgatjuk
a paprikas olajban a karfiolrozsakat, majd keves vizet ontunk ala es visszahuzzuk
a tuzre.
Megsozzuk es borsozzuk, keverunk rajta parat, es amikor a karfiolok mar atvettek
kicsit a paprika szinet, akkor ontjuk fel hosszabb lere, de meg akkor sem egeszen.

Ezutan beledogjuk a fokhagymat es a paradicsomot , megszorjuk komennyel, izles
szerint higitjuk, es puhara fozzuk.
A tejfellel es a liszttel behabarjuk a levest, egyet forralunk rajta, es boven megszorjuk
aprora vagott petrezselyemmel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése