KAROTTASÖBERLI (Levesbetét)
(Sformato di carote per il brodo)
Ezt a receptet sok-sok evvel ezelott egy MESTER KUKTA receptujsagban talaltam.
Nagyon finom husleves betet.
Hozzavalok: (4-6 szemelyre)
30 dkg sargarepa (karotta)
csipet so, es bors, szerecsendio
4 dkg kezmeleg vaj
2 tojas
3 dkg liszt
1 liter kesz Husleves
1. A sargarepat megtisztitjuk, es kis kockara vagjuk.
Forrasban levo sos vizben blansirozzuk; majd leszurjuk.
2. A sutot 200 fokra bemelegitjuk.
3. A tojasok sargajat es feherjet szetvalasztjuk.
4. A vajat habosra keverjuk a csipet soval, es egymas utan hozzaadjuk a tojassargakat.
Majd ujra habosra keverjuk.
A tojasfeherjeket habosra verjuk, es hozzaadjuk a vajas masszahoz.
Hozzaadjuk a lisztet, majd ovatosan belekeverjuk a karotta kockakat. Borsozzuk.
Szerecsendioval izesitjuk.
5. A masszat kis formaju vajazott, zzemlemorzsaval meghintett formaba ontjuk, es a
sutoben aranysargara atsutjuk kb. 20 perc alatt.
6. Meg forron kiboritjuk a formabol, es hagyjuk egy kicsit hulni.
Kockara vagy teglalapokra vagjuk, ezutan levesbetetkent a forro levesbe tesszuk.
Talalas elott a levest megszorjuk vagott snidlinggel.
2011. május 26., csütörtök
2011. május 25., szerda
TOJÁSOS SPAGETTI ÖRDÖGHALLAL ÉS FÜSTÖLT SCAMORZA-VAL
TOJÁSOS SPAGETTI ÖRDÖGHALLAL ÉS FÜSTÖLT SCAMORZA-VAL
(Spaghetti alla chitarra con scorfano e scamorza affumicata, pomodorini)
Ezt a receptet tobbszor megfoztem, es az egyik legfinomabb es bevalt receptem.
Az olasz "Gambero rosso" fozos csatornan lattam.
Nehez volt elkepzelni, hogy hogyan illik a halhoz a fustolt sajt........ garantalom:
ILLIK!!!!
Hozzavalok:
30 dkg tojasos spagetti
egy fel ordoghal szelet (szalkamentes)
kb. 10-15 szem koktelparadicsom
egy darab fustolt sajt
olivaolaj, so, vagott petrezselyemzold, 2 gerezd fokhagyma
Egy serpenyoben 2-3 kanal olivaolajon megfuttatom az aprora vagott fokhagymat.
A kis kockara vagott halat hozzaadom, es atpiritom rajta.
Hozzateszem a felbe, vagy negyedekbe vagott koktelparadicsomot, enyhen sozom,
es lefedve kb. 7-8 percig fozom.
Ha kell, keves szaraz feherbort adok hozza.
A sajt felet belereszelem, es keszen vagyok az illatos szosszal.
A tesztat kifozom, leszurom, es a serpenyobe ontom.
Atforgatom a szosszal, es talalasnal ujabb fustolt sajtot reszelek ra, valamint
megszorom friss vagott petrezselyemzolddel.
(Spaghetti alla chitarra con scorfano e scamorza affumicata, pomodorini)
Ezt a receptet tobbszor megfoztem, es az egyik legfinomabb es bevalt receptem.
Az olasz "Gambero rosso" fozos csatornan lattam.
Nehez volt elkepzelni, hogy hogyan illik a halhoz a fustolt sajt........ garantalom:
ILLIK!!!!
Hozzavalok:
30 dkg tojasos spagetti
egy fel ordoghal szelet (szalkamentes)
kb. 10-15 szem koktelparadicsom
egy darab fustolt sajt
olivaolaj, so, vagott petrezselyemzold, 2 gerezd fokhagyma
Egy serpenyoben 2-3 kanal olivaolajon megfuttatom az aprora vagott fokhagymat.
A kis kockara vagott halat hozzaadom, es atpiritom rajta.
Hozzateszem a felbe, vagy negyedekbe vagott koktelparadicsomot, enyhen sozom,
es lefedve kb. 7-8 percig fozom.
Ha kell, keves szaraz feherbort adok hozza.
A sajt felet belereszelem, es keszen vagyok az illatos szosszal.
A tesztat kifozom, leszurom, es a serpenyobe ontom.
Atforgatom a szosszal, es talalasnal ujabb fustolt sajtot reszelek ra, valamint
megszorom friss vagott petrezselyemzolddel.
SERPENYŐS SÁFRÁNYOS ÚJKRUMPLI ZSENGE BABBAL
SERPENYŐS SÁFRÁNYOS ÚJKRUMPLI ZSENGE BABBAL
Napok ota ujkrumplit fozok masodik fogasnak. Nem tudom/tudjuk megunni :-)
A multkor pfefferonival foztem serpenyoben, most zsenge zoldbabbal.
Ha van "cukorborso", akkor ez most legyen "cukorbab" :-) Miert is ne?
Vagy talan en tevedek, es effektiven letezik??? :-)
Egy nagy serpenyoben 2 kanal olivaolajat melegitek.
Beleteszem a tisztitott, mosott (esetleg kettevagott) ujkrumplit, es atforgatom a forro
olajon.
Keves vizzel felontom, sozom es borsozom, es kb. 15 percig lefedve parolom.
Mikor a burgonya kezd puhulni, - hozzaadom a darabokra vagott zsenge babot.
Friss zsazsat es turbolyat aprora vagok, es ezzel fuszerezem. Csipet safranyt adok hozza.
Ujra lefedem, es kb. 15-20 percig fozom.
Zsirjara sutom, lefedem, allni hagyom. Talalom.
Napok ota ujkrumplit fozok masodik fogasnak. Nem tudom/tudjuk megunni :-)
A multkor pfefferonival foztem serpenyoben, most zsenge zoldbabbal.
Ha van "cukorborso", akkor ez most legyen "cukorbab" :-) Miert is ne?
Vagy talan en tevedek, es effektiven letezik??? :-)
Egy nagy serpenyoben 2 kanal olivaolajat melegitek.
Beleteszem a tisztitott, mosott (esetleg kettevagott) ujkrumplit, es atforgatom a forro
olajon.
Keves vizzel felontom, sozom es borsozom, es kb. 15 percig lefedve parolom.
Mikor a burgonya kezd puhulni, - hozzaadom a darabokra vagott zsenge babot.
Friss zsazsat es turbolyat aprora vagok, es ezzel fuszerezem. Csipet safranyt adok hozza.
Ujra lefedem, es kb. 15-20 percig fozom.
Zsirjara sutom, lefedem, allni hagyom. Talalom.
2011. május 23., hétfő
VÉKONY MARHASZELETBE GÖNGYÖLT ZÖLDSÉGEK
Nyar van. Igazi meleg nyar.
Senkinek nincs kedve enni, foleg..... nehez eteleket.
Ilyenkor jonnek a salatak....... meg a konnyebb etelek.
Akkor jojjon az en konnyu nyari etelem:
VÉKONY MARHASZELETBE GÖNGYÖLT ZÖLDSÉGEK
Hozzavalok (4 szemelyre):
10 szelet hajszalvekonyra vagott friss marhabelszin
2 db sargarepa
2 db kisebb friss uborka
4 fott, tisztitott tojas
2 db friss paradicsom
1 kanal mustar, so, bors, olivaolaj, vagott snidling, keves citromle
1. Megtisztitom es pucolom az uborkakat, es a sargarepakat.
Hosszu, vekony csikokra vagom.
2. A hajszalvekonyra vagott marhahusba belegongyolom a vegyes
vagott uborka-sargarepa csikokat, egy tanyerra rendezem.
__________________________________________________________________
A kemeny tojasokat lereszelem, (1 db marad a martashoz) es a paradicsomot apro kockara vagom.
A reszelt kemeny tojasokkal diszitem a hustekercseket, kockara vagott
paradicsomot es friss salatat rakott koritesnek.
__________________________________________________________________
Az alabbi szosszal ontom le:
1 reszelt fott tojast elkeverek 1 evokanal mustarral, soval, borssal, citromlevel, keves
olivaolajjal. Keves snidlinget aprora vagok, es a martashoz keverem.
Balzsamecettel meg lehet locsolni.........
Senkinek nincs kedve enni, foleg..... nehez eteleket.
Ilyenkor jonnek a salatak....... meg a konnyebb etelek.
Akkor jojjon az en konnyu nyari etelem:
VÉKONY MARHASZELETBE GÖNGYÖLT ZÖLDSÉGEK
Hozzavalok (4 szemelyre):
10 szelet hajszalvekonyra vagott friss marhabelszin
2 db sargarepa
2 db kisebb friss uborka
4 fott, tisztitott tojas
2 db friss paradicsom
1 kanal mustar, so, bors, olivaolaj, vagott snidling, keves citromle
1. Megtisztitom es pucolom az uborkakat, es a sargarepakat.
Hosszu, vekony csikokra vagom.
2. A hajszalvekonyra vagott marhahusba belegongyolom a vegyes
vagott uborka-sargarepa csikokat, egy tanyerra rendezem.
__________________________________________________________________
A kemeny tojasokat lereszelem, (1 db marad a martashoz) es a paradicsomot apro kockara vagom.
A reszelt kemeny tojasokkal diszitem a hustekercseket, kockara vagott
paradicsomot es friss salatat rakott koritesnek.
__________________________________________________________________
Az alabbi szosszal ontom le:
1 reszelt fott tojast elkeverek 1 evokanal mustarral, soval, borssal, citromlevel, keves
olivaolajjal. Keves snidlinget aprora vagok, es a martashoz keverem.
Balzsamecettel meg lehet locsolni.........
KOLBÁSZOS TÉSZTA DISZNÓBABBAL
Ma valami egyszerut szerettem volna fozni.
Na, szoval a FAVE, (disznobab) szezonja most van, es az olasz finom
kolbasszal, osszejott egy finom teszta......
Az otletet egy olasz blog adta:
http://pensieriepasticci.blogspot.com/2010/10/bucatini-salsiccia-fave-e-pecorino.html
Hozzavalok:
2 db friss kolbasz (kicsik)
kb. 15 dkg FAVA (disznobab)
20 dkg szabadon valasztott teszta
so, bors, olivaolaj, 1 kanal liszt, reszelt Parmezansajt
Egy serpenyoben keves olivaolajat melegitek, es a felvagott kolbaszt atsutom rajta.
Sozom, es borsozom, keves feherborral felontom.
Hozzaadom a FAVA-t (disznobabot), meghintem 1 kanal liszttel, es fel pohar vizzel felontom.
Kb. 15 percig fozom.
A kivalasztott tesztat sos forro vizben kifozom, leszurom, es a kolbaszos serpenyobe ontom.
Par percig atfozom-piritom, es Parmezannal meghintem.
Azonnal talalom.
Na, szoval a FAVE, (disznobab) szezonja most van, es az olasz finom
kolbasszal, osszejott egy finom teszta......
Az otletet egy olasz blog adta:
http://pensieriepasticci.blogspot.com/2010/10/bucatini-salsiccia-fave-e-pecorino.html
Hozzavalok:
2 db friss kolbasz (kicsik)
kb. 15 dkg FAVA (disznobab)
20 dkg szabadon valasztott teszta
so, bors, olivaolaj, 1 kanal liszt, reszelt Parmezansajt
Egy serpenyoben keves olivaolajat melegitek, es a felvagott kolbaszt atsutom rajta.
Sozom, es borsozom, keves feherborral felontom.
Hozzaadom a FAVA-t (disznobabot), meghintem 1 kanal liszttel, es fel pohar vizzel felontom.
Kb. 15 percig fozom.
A kivalasztott tesztat sos forro vizben kifozom, leszurom, es a kolbaszos serpenyobe ontom.
Par percig atfozom-piritom, es Parmezannal meghintem.
Azonnal talalom.
2011. május 20., péntek
CURRY-S CSIRKEMELL
CURRY-S CSIRKEMELL
Hozzavalok:
5 vastag szelet csirkemell kockara vagva, 1-2 ujhagyma, 1/2 reszelt alma, olivaolaj, fozotejszin, 1 evokanal curry
1 kanal finomliszt.
Egy nagy serpenyoben megmelegitem az olivaolajat, es a vagott ujhagymat megfuttatom rajta.
A nagy kockara vagott csirmelellet lisztben megforgatom, majd beleteszem a serpenyobe.
Atsutom minden oldalan, jol megforgatom.
Beleteszem a fel reszelt almat, hozzaadom az 1 kanal curry-t, es keves vizzel felontve kb. 20 percig lefedve parolom. Ekkor hozzaadom a fozotejszint, es ujabb 5-10 percig fozom.
Letakarva allni hagyom, piritott szezammaggal megszorom.
Hozzavalok:
5 vastag szelet csirkemell kockara vagva, 1-2 ujhagyma, 1/2 reszelt alma, olivaolaj, fozotejszin, 1 evokanal curry
1 kanal finomliszt.
Egy nagy serpenyoben megmelegitem az olivaolajat, es a vagott ujhagymat megfuttatom rajta.
A nagy kockara vagott csirmelellet lisztben megforgatom, majd beleteszem a serpenyobe.
Atsutom minden oldalan, jol megforgatom.
Beleteszem a fel reszelt almat, hozzaadom az 1 kanal curry-t, es keves vizzel felontve kb. 20 percig lefedve parolom. Ekkor hozzaadom a fozotejszint, es ujabb 5-10 percig fozom.
Letakarva allni hagyom, piritott szezammaggal megszorom.
UJKRUMPLI ES PFEFFERONI SERPENYŐBEN
UJKRUMPLI ES PFEFFERONI SERPENYŐBEN
Hozzavalok:
3 marek ujkrumpli
10 db pfefferoni (vekony zold paprika)
1 csapott kanal oregano
1 kiskanal citromle, so, bors, olivaolaj,
1 kanal piritott szezammag
Egy nagy serpenyoben 2 kanal olivaolajat melegitek.
Beleteszem a tisztitott, mosott (esetleg kettevagott) ujkrumplit, es atforgatom a forro
olajon.
Keves vizzel felontom, sozom es borsozom, es kb. 15 percig lefedve parolom.
Mikor a burgonya kezd puhulni, - hozzaadom a kicsumazott pfefferoni paprikat.
Ujra lefedem, es kb. 15-20 percig fozom.
Kozben bo oreganoval megszorom, es keves citromle csavarok ra.
Amikor a zoldsegek megpuhultak, zsirjara sutom - es piritott szezammaggal
megszorom.
Curry-s csirkevel talalom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzavalok:
3 marek ujkrumpli
10 db pfefferoni (vekony zold paprika)
1 csapott kanal oregano
1 kiskanal citromle, so, bors, olivaolaj,
1 kanal piritott szezammag
Egy nagy serpenyoben 2 kanal olivaolajat melegitek.
Beleteszem a tisztitott, mosott (esetleg kettevagott) ujkrumplit, es atforgatom a forro
olajon.
Keves vizzel felontom, sozom es borsozom, es kb. 15 percig lefedve parolom.
Mikor a burgonya kezd puhulni, - hozzaadom a kicsumazott pfefferoni paprikat.
Ujra lefedem, es kb. 15-20 percig fozom.
Kozben bo oreganoval megszorom, es keves citromle csavarok ra.
Amikor a zoldsegek megpuhultak, zsirjara sutom - es piritott szezammaggal
megszorom.
Curry-s csirkevel talalom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)