2011. október 27., csütörtök

"FEHÉR" RISOTTO (Risotto in bianco)

A heten 2 nagyon egyszeru olasz elso fogasunk volt, de mindkettot nagyon szeretjuk.
Az egyik ilyen, a Risotto feheren, ezt az etelt akkor szoktam fozni, amikor mozzarellat,
vagy valami kremes sajtot veszek. Ugyanis ez a risotto akkor a legjobb, ha "alul",
"felul" sajt van....... - nalam :-)
Ez az etel, a regi, szegenyes olasz konyha etele volt, termeszetesen sajtok nelkul.



Hozzavalok:

1 nagy burgonya
annyiszor 3 marek rizs, ahany szemely
darab vaj (dionyi)
puha mozzarellasajt
reszelt Parmezansajt

A burgonyat meghamozzuk, es kockara vagjuk.
Egy edenybe rakjuk, raontunk kb 2 dl vizet, es 5-6 percig fozzuk.
Ekkor beleontjuk a rizst, es forro vizzel fel- felontogetve, csipet soval
addig fozzuk, amig a rizs puha nem lesz.
(mindig csak keves vizet ontsunk hozza, es kevergessuk, hogy "risotto"
allagot kapjunk.)
Az fozes utolso 3-4 perceben hozzaadjuk a darab vajat, es keszre fozzuk
a risottot.

A tanyerba csipkedunk a mozzarellasajtbol, es arra merjuk a forro risottot.
Boven megszorjuk reszelt Parmezansajttal.

Nalunk masodik fogaskent kulonbozo puha friss sajtok voltak, salataval,
koktelparadicsommal es piritossal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése