2011. október 20., csütörtök

TORTELLINI CON LA ZUCCA (Sütőtökös tortellini)

Keszitettem mar hazilag is, de rajottem, hogy felesleges kinlodni vele, amig
frissen meg tudom venni, 2 szemelyre nem eri meg a sok munka, amivel jar.
Igaz, fagyasztani a remekul lehet....
Itt nalunk Olaszorszagban mindenhol megtalalhatok az ugynevezett "Pasta all uovo"
csaladi vallalkozasok, ahol felkesz es keszeteleket, frissen gyurt lasagne lapokat,
gnocchit es sokmindent lehet vasarolni.
Ahova en neha jarok, az egy kis uzlet, patyolat tisztasag van, es egy kedves,
mosolygos csalad vezeti. Keszetelt nem szoktam venni, a lasagna-t is inkabb itthon
magam keszitem, de neha jol jon, amikor keves idom van gnocchit, tagliatellet, vagy
hazi tortellinit venni.
Lehet meg naluk grillcsirket, gongyolt husokat, parolt zoldseg koreteket venni,
toltott olivabogyot.
Ebben az oszi idoszakban keszitenek sutotokos tortellinit is, amit nem szabad
kihagyni!!!
Vajon megfuttatott friss zsalyalevelel keszult "szosszal" kell a kifott, forro tortellinit
osszekeverni, valamint pikans juhsajttal, vagy Parmezannal megszorni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése