2011. október 22., szombat

HALFASIRT FEKETE KAGYLÓVAL ES RUKOLÁVAL

/Polpettine di pesce con le cozze e rucola/

Ma valami finomra es kulonlegesre vagytam.
A kedvenc ujsagombol, amit mar 2000 ota gyujtok (Cucina Italiana), ebben
talaltam ezt a konnyu, es finom receptet.



A hozzavalokat a sajat izlesemre igazitottam, azt adom kozre.

Hozzavalok:

Kb 40 dkg tengeri halfile
kb 20 dkg fagyasztott fekete kagylo
1 kis csokor rukola
kb 8-10 koktelparadicsom
2 tejbe aztatott es kicsavart zsemle
so, bors, szaritott oregano, liszt, olivaolaj, 1 gerezd fokhagyma
1 dl szaraz feher bor

A fagyasztott, kiengedett halfilet at-daralom.
A kicsavart zsemlevel osszegyurom, sozom es borsozom, boven szorok bele
szaritott oreganot.
Egy nagyobb serpenyoben 2 kanal olivaolajat melegitek az egeszben hagyott fokhagymaval.
A hal-masszabol vizes kezzel kisebb fasirtokat formazok, lisztbe forgatom,
es a meleg olivaolajon atsutom.
Keves szaraz feherborral felontom /1 dl/, es lefedve kb 5 percig fozom.
Ezutan beleteszem a fekete kagylo hust, es tovabbi 5 percig fozom.

A koktelparadicsomokat felbe vagom, a rukolat megmosom.
Mindkettot hozzaadom a halhoz, es lefedve tovabbi 5 percig fozom.
Talalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése