Hozzavalok:
szemelyenkent 1 hamburgerhus (4 db)
4 szelet bacon szalonna
1 lilahagyma
1-1-1 zold-sarga-piros paprika
1 csapot evokanal kristalycukor
5 dkg mazsola, 3 dkg fenyomag
1 evokanal feherborecet v. balzsamecet
so, bors, olivaolaj, friss bazsalikom (elhagyhato)
A szeletelt baconszalonnat belefektetjuk egy jenai aljaba, ratesszuk a hamburgerhusokat,
es forro sutoben 1 x megforditva megsutjuk.
A paprikakat eloszor csikokra, majd "rombuszra" vagjuk, a hagymat felapritjuk.
Egy serpenyoben 3 kanal olivaolajon megfuttatjuk a hagymat, ratesszuk a paprikat,
5 percig sutjuk. Radobjuk a mazsolat es a fenyomagot es tovabbi 10 percig sutjuk.
Ekkor a cukorral es az ecettel izesitjuk, es eros langon 1 perc alatt keszre fozzuk.
A hamburgereket az edes-savanyu raguval talaljuk.
Friss bazsalikommal megszorjuk.
(a hagymat cikkekre is vaghatjuk)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése