A "rapa" tipikus olasz noveny, bar allitolag Amerikaban es Ausztraliaban is
termesztik.
Az olasz termeles 95 %-a Puglia, Lazio es Campania megyebol szarmazik.
Az oszi es teli idoszak kivalo vitamin es asvanyi anyag forrasa.
Az olasz konyha sokfelekeppen hasznalja, elso fogasokban, vegyes zoldseglevesekben
(minestrone), omlettekben, de foleg koretkent.
Ez a recept is az antik, paraszti olasz konyha egyszeru fogasa, etele.
A rape leveleket a spenothoz haszonlo modon tisztitjuk, letepkedjuk a szarrol.
Folyo vizben atmossuk, es lobogo sos vizben kb. 10 perc alatt megparoljuk.
Leszurjuk, a fozovizbol felreteszunk kb 1 dl-nyit.
Egy serpenyoben 3-4 kanal olivaolajon 5-6 gerezd aprora vagott fokhagymat futtatunk,
es ratesszuk a parolt zoldseget. Felontjuk a felretett fozovizzel, es 1 perc alatt eros
tuzon atforgatjuk.
A spagettit kifozzuk, leszurjuk, radobjuk a fokhagymas zoldsegre, es atforgatjuk.
A ferjem szerint nem kell ra reszelt Parmezansajt, de en teszek ra egy keveset.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése