2011. június 19., vasárnap

Cipóban sült sertéscsülök



Cipóban sült sertéscsülök


1 db 800-900 grammos füstölt sertéscsülök, 3 kemény tojás,mustár 1 tojássárgája.
A cipótésztához:
500 gr. liszt, 20 gr. élesztő, só, 1 dl tej, 1 kockacukor.





A füstölt sertéscsülköt langyos vízben megmossuk, és bő vízben puhára főzzük, majd még melegen kicsontozzuk és a csontok helyére bedugdossuk a keménytojásokat.
Miközben a csülök fő, kelt tésztát készítünk:
Langyos tehben megfuttatjuk az élesztőt, egy tálban kidolgozzuk a lisztet az élesztővel - robotgéppel percek alatt megvan - a tál alját meglisztezzük, cipó alakban beletesszük a tésztát, a tetejét is megszórjuk liszttel, letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kerekre nyújtjuk, és a közepére helyezzük a kihűlt, levétől jól lecsurgatott, tojással töltött seréscsülköt, melynek tetejét jól megkenjük csípős mustárral, majd ráhajtogatjuk a tésztát, és további fél órát pihentetjük.Utána előmelegített sütőben pirosra sütjük.Félidőben megkenjük a tetejét tojássárgájával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése