Hozzavalok: (10 szemelyre):
40 dkg rizs
20-20 dkg csirkemell es sovany disznohus
(kockara vagva)
2 kis darab friss kolbasz (darabokra vagva)
2 kis tintahal (calamari)
20 dkg zoldborso
1-1-1 db zold, sarga, piros kaliforniai paprika
1-2 friss paradicsom kockara vagva
15-20 db fekete kagylo
10-15 db scampi (rak)
1 kisebb voroshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma,
4-5 kanal olivaolaj, 2 csipet safrany,
so, bors, fel pohar szaraz feherbor, kb. 1 liter husleves
petrezselyemzold
1. A fekete kagylokat egy edenybe melegitem addig, amig ki nem
nyilnak, a kagylokat felreteszem, a levet atszurom.
2. Egy nagy edenybe ontom az olivaolajat, es 1 percig futtatom
rajta az aprora vagott hagymat es fokhagymat.
Beleteszem a hus kockakat es a kolbaszt, atforgatom, keves feherborral felontom,
nehany percig fozom, a husokat kiveszem, es melegen tartom.
Beleteszem a karikara vagott tintahalat, es a rakot, es nehany
percnyi fozes utan a rakokat kiveszem, melegen tartom.
A maradek feherborral felontom, hozzaadom a zoldborsoot, paradicsomot,
hozzaadom a rizst, es a forro huslevessel (amiben feloldottuk a
safranyt, es hozzaadtuk a fekete kagylo atszurt levet) fel- felontogetve
neha ovatosan megkeverve fozom.
( ovatosan sozom es borsozom )
3. Fel fovesnel hozzaadom a felretett husokat.
4. Kozben forro sutoben megsutom a paprikakat, boret lehuzom,
csikokra tepkedem.
5. Amikor a rizs megpuhult, 10 percre konyharuhaval letakarom, allni
hagyom.
Talaskor a sult paprikacsikokkal, rakkal es kagyloval kirakom a tetejet,
es boven megszorom friss vagott petrezselyemzolddel.
Aki szereti, egy citrom hejat rareszelheti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése