Ha oromet akarok okozni a csaladomnak : halat + tesztat fozok.
(egy "spagetti-zabalo" csaladban .... :-)
Hozzavalok:
4 totani (tintahal fele)
10 db koktelparadicsom
3-4 kanal olivaolaj, kis darab hagyma, 2 gerezd fokhagyma
so, bors, 2 pici sozott hering, petrezselyemzold
(kis darab eros paprika), fel pohar szaraz feherbor
Teszta: mezze maniche
Keves olivaolajon egy serpenyoben megfuttatom az aprora vagott hagymat +
aprora vagott fokhagymat.
Hozzaadom a sozott heringet, villaval szetnyomkodom, es 1 percig piritom.
Rateszem a tisztitott es nagyobb darabokra vagott tintahalat, es keves feherborral
felontve kb, 20 percig fedo alatt parolom, kozben sozom es borsozom.
Ha kell, meg keves vizzel potolom.
A koktelparadicsomokat felbe, vagy 4-be vagom, hozzaadom a sugo-hoz,
es tovabbi 10 percig fozom.
A forro sos vizben kifozott, leszurt tesztat hozzaadom, es par percig a serpenyoben
atsutom, forgatom.
Talalaskor boven megszorom aprora vagott friss zold petrezselyemmel.
totano: nyílkalmár
VálaszTörléssózott hering: ha jól látom innen messziről ajóka vagy szardella
:-) Jó lenne ma estére ez a tészta! Kár, hogy nálunk csak hetente van nyitva a halárus. Szóval marad a rántotta, pirítós, zöldsaláta...