2011. június 8., szerda

RUSZTIKUS LENCSELEVES (TÖNKÖLYBÚZÁVAL)

/ZUPPA DI LENTICCHIE E FARRO/



 Hozzávalók (kb 3 személyre):

25 dkg lencse
15 dkg tönkölybúza
1 sárgarépa, 1 szál halványitózeller
1 kis hagyma, 2 gerezd fokhagyma
3 evőkanálnyi olivaolaj
3 evőkanálnyi paradicsom (konzerv)
babérlevél, friss rozmaring
só, bors







A lencsét megmossuk, és a babérlevéllel egy edénybe feltesszük főni annyi
vizben, ami jócskán ellepi. Amikor felforrt, lejjebb vesszük a lángot, és lassú
tűzön addig főzzük, amig majdnem puha nem lesz, ekkor leszűrjük.

Egy másik edénybe olivaolajat öntünk, beletesszük a finomra vágott hagymát
és fokhagymát, a kis darabokra vágott tisztitott s.répát és zellert. Megfuttatjuk,
majd hozzáadjuk a paradicsomot, kevés vizet, és puhára pároljuk.
Ekkor összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a majdnem puha lencsét, a tönkölybúzát, felöntjük annyi vizzel,
hogy jócskán ellepje (a tönkölybúza valamelyest dagadni fog), sózzuk, és
készre főzzük.


Tányérokba merjük, izlés szerint a tetejére kevés olivaolajat locsolhatunk,
és friss rozmaring ággal diszitve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése