2011. június 21., kedd

TOJÁSOS LECSÓ

Az egyik legjobb kaja nyaron!! Es most, hogy a Lidl-ben tudok venni magyar paprikat,
egyre tobbet elkeszitem, hiszen itt Olaszorszagban idaig a kaliforniai paprikan kivul nem
volt mas valasztek.
Az olasz lecso is finom (peperonata), de a magyar paprikanak mas ize van, konnyebb
es illatosabb.



7-8 db paprikat megtisztitok, es karikakra, csikokra vagom.
4-5 db erett paradicsomot kockara vagok.
Egy nagy voroshagymat aprora vagok, es keves olajon megfuttatom.
Radobom a paprikat, atforgatom, majd a paradicsomot, es lefedem, kb 10
percig fozom, amig osszeesik.
Ekkor sozom es borsozom, majd ujabb 10 percig fozom.
Kozben felverek 4 tojast, vagok bele petrezselyemzoldet, es a fovo
lecsoba ontom, 1-2 perc alatt ovatosan kevergetve atsutom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése